پایگاه سلامتی و تندرستی با طب سنتی

 سُکَر- شکر احمر (سرخ)         

شکر سرخ عصارۀ نیشکر است اکثراً در سرزمین های هند، مصر، چین، خوزستان و عمان می روید. شکر سرخ از نی شکرهای سرخ رنگ به عمل می آید بدین شکل که نی آن را گرفته و پوست می کنند، سپس آن را کوبیده و آب آن را می گیرند. و بعد آن را طبخ می نمایند تا منعقد شود.

 

در گذشته برای سفید کردن شکر، شکر را با آب حل می کردند سپس تصفیه می نمودند و با شیر و سفیده تخم مرغ می پختند و در نهایت منعقد شده و شکر سفید به دست می آمد که طبع آن نیز از گرمی و تری به خشکی می گرایید و خواص آن تغییرات به سزایی می کرد و اما امروز برای سفید کردن شکر از مواد شیمیایی استفاده می شود که علاوه بر تغییر مزاج و طبیعت آن مشکلات عدیده ای در سلامتی بدن انسان ایجاد می کنند.

 

اگر شکر را زیاد تصفیه کنیم و در نوبت های مختلف مورد تصفیه قرار گیرد حلاوت و حرارت آن کمتر و معتدل تر می گردد و حال آنکه طبیعت آن نیز دگرگون می گردد. مثلاً شکر سرخ در آخر دوم گرم و در آخر اول خشک است و آب نیشکر در دوم گرم و در اول تر است و حال آنکه شکر سفید در دوم گرم و در اول خشک است. در واقع شکر هر چه صاف تر باشد حرارتش کمتر و هرچه کهنه شود خشکی در آن غالب می شود و بر یبوست و خشکی آن افزوده می گردد.

 

فواید آن برای بیماری ها و سلامتی

 

ملین و روان کنندۀ شکم است. و برای حلق و سینه و ریۀ خشک هم مفید است. چرا که جلا دهندۀ رطوبات آنهاست. به عمق بدن بسیار سریع نفوذ می کند و برای تقویت ارواح و قوای جسمانی و نیز کبد مفید است. تحلیل برندۀ بادهای روده است و نیز تقویت کنندۀ میل جنسی است. شکر سرخ خون صالح تولید می کند و موجب استحکام اعصاب و استخوان ها می شود و از پیری زودرس پیش گیری می نماید و از همه مهم تر آنکه خلط سودا را رفع کرده و امراض سوداوی را بهبود می بخشد. برای گرفتگی صدا اگر آن را با آب گرم و روغن بادام بنوشند مفید خواهد بود و قولنج و کولیت و ورم و باد روده را نیز با شکر سرخ همراه با روغن گاو درمان می گردد . همچنین برای درد ناف و گرفتگی های شکمی و پاک کردن بقایای جفت از رحم زنانی که تازه وضع حمل کرده اند مفید است . در هنگام احتباس ادرار در مثانه نیز کاربرد دارد.

 

صالح الغذا، مسمّن(چاق کننده)، جالی(جلا دهنده و ملیّن طبع(نرم کنندۀ مزاج) و اعضای تنفس است.

 

تقویت کنندۀ روح، قوا و جگر(کبد) و تحلیل برندۀ بادهای روده، امعاء است و مبهّی (باه آور و تقویت کنندۀ جماع) است.

 

مانع پیری و تولید کنندۀ خون صالح و باعث استحکام اعصاب و استخوان ها و رفع کنندۀ خلط سوداوی و امراض سوداوی و در تغذیۀ مرضی سریع الاثر است. با آب گرم و روغن بادام برای گرفتگی صدا(بحت الصوت) مؤثر است.

 

تسکین دهندۀ قولنج و باد و امثال آن است.

 

جهت رفع سدّۀ شکم و تنقیۀ زنان در زمان نفاس نافع است.

 

به جهت عسربول (بند آمدن ادرار) کارآمد است.

 

شکر سرخ برای مبرودالمزاج و کسانی که در بدن آنها اخلاط غلیظه می باشد بهتر است.

 

شکر سرخ یا زرد دافع خلط سودا (افسردگی و سرطان ها)   و اما  شکر مصرفی سفید رایج مولد خلط سودا می باشد.

 

منابع: الحاوی تحفه المؤمنین مخزن الادویه صیدنه

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">